top of page

HELLÓ

Ebben a menü pontban jobban megismerheted az éttermünk történetét és az ambíciónkat.

RÓLUNK

Nemesvámoson 2019-ben adták át a Kétkerekes Völgykapu nevű kerékpáros pihenő helyet, ami mellett egy játszótér is helyet kapott. Ebből adódóan úgy gondoltuk, hogy a területi adottságokat, valamint az átmenő forgalmat kihasználva egy minőségi szezonális falatozót hozunk létre ennek a közvetlen szomszédságában. Az itt készülő ételek alapanyagait szinte kizárólag a megyéből és a környékről szerezzük be. Ha csak néhányat megemlítünk, akiknek a termékükkel biztosan találkoznak, ha ellátogatnak a falatozónkba a Dobosi Pincészet borai, Kapolcsikum szörpök, Pepo Papa tökmagolaj, Stari Sörfőzde sörkülönlegességei, Vezír Hús és Vámosi Betyárok húskészítményei vagy a zirci Horváth Pékség rétesei.

A hely közvetlenül kapcsolódik a bicikliúthoz, így kiválóan alkalmas arra, hogy az átutazókat, és az ide érkezőket is kiszolgáljuk. A Veszprémhez való közelség lehetővé teszi, hogy pár tízperc kerékpározás után hódoljunk a kulináris élvezeteknek.

Az étlapon az olyan falusi lakomaételek mellett, mint a kolbászok és virslik, helyet kapnak a könnyebb fogások is, így akik célirányosan érkeznek, és akik tovább kerekeznek is, megtalálhatják számításaikat. A melegételes konyhával szeretnénk megszólítani azokat is, akik nem a húsfogyasztásra esküsznek. A Kerekes Völgykapu falatozó nem csak a kerékpározóknak szól, hanem azoknak is, akik gyalog, vagy autóval érkeznek: utóbbiak támogatására saját parkolóhelyet alakítottunk ki.

 

A vendéglátóhely egy nyitott, több mint 60 fő leültetésére alkalmas szabadtéri terasszal rendelkezik, saját fűszerkerttel. A Kerekes Völgykapu büfé fontosnak tartja a környezettudatosságot, így a hulladékot is igyekszik szelektíven gyűjteni. E környezettudatosság és a környékbeli termelőkkel való együttműködés és ezáltal a rövid ellátási lánc alkalmazása megfelel annak az ideának, amire egyre nagyobb igény mutatkozik manapság egy-egy új vendéglátóhely létrehozásával kapcsolatban.

 

Az elképzeléseink szerint a falatozó nem állna meg ott, hogy csupán az éheseket szolgálja ki. A tervek szerint a késő őszig nyitva tartó egység a családokhoz és nagyobb társaságokhoz is szólna: mivel az 1000 négyzetméteres terület hatalmas, alkalmas arra, hogy piknikezésnek, szalonnasütésnek, csapatépítőknek és különböző szabadtéri programoknak helyt adjon.

 

A disznóvágás, a hétvégi kulináris tematikus napok, illetve a termelőkkel való találkozók mind olyan programok, amelyekkel szélesebb rétegeket érünk el. Fő szempontunk az is, hogy szervesen bekapcsolódjunk abba a jól kiépített bicikliút hálózatba, amellyel a régió rendelkezik. Vállalkozásunk rendelkezik egy e-bike kölcsönzővel is, így a büfé kiindulópont és célálommás is lehet a környéket felfedezőknek.

A falatozónkkal hosszútávú terveink vannak, nem szeretnénk megállni a jelenlegi szinten, ezt folyamatosan bővíteni szeretnénk. Ennek türkében szeretnénk kisebb nagyobb beruházásokat megvalósítani, melyek a hely színvonalát és kihasználtságát javítaná, növelné. A kültéri ponyva felhelyezésével, a sátorokkal a szezont sokkal hamarabb tudnánk elkezdeni és akár késő őszig lehetőség lenne a teraszfűtők segítségével nyitva tartanunk. Ebben az esetben a hűvösebb időben is tudnánk garantálni vendégeinknek a zavartalan nyitva tartást. Sajnos az előző évben többször előfordult, hogy az időjárás nem kedvezett nekünk, ezért nem tudtuk megfelelően fogadni a vendégeinket vagy ki sem tudtunk nyitni az eső, a szél vagy éppen a hideg miatt. Ehhez szorosan kapcsolódik az eszközbeszerzésünknél feltüntetett kürtöskalács sütő, forróital készítők is, amely éppen ebben a kitolt időszakban lenne fontos számunkra, mivel a hűvösebb időben jól esik egy meleg kürtöskalács és akár egy forró tea vagy egy forraltbor.

A tavalyi évben a nyitás előtt próbáltunk minden szükséges eszközt, felszerelést beszerezni, de kezdő vállalkozásként megvoltak az anyagi korlátaink, így nem mindre volt lehetőség. Úgy gondoltuk, hogy nem lesz szükségünk elszívóernyő beszerelésére, mivel a konyha első része szinte teljesen nyitott, viszont a tapasztalat azt mutatta, hogy sajnos az olajban történő sütés következtében mindenhova lerakodik a zsír és mivel a kiszolgáló tér egybe van nyitva a konyhatérrel, ezért elengedhetetlen az elszívóernyő beszerzése és felszerelése. A költségek csökkentése érdekében tavaly egy saját, használt otthon használatos kávéfőzőt használtunk, az azonban sajnos a nagy terhelés miatt elromlott, így szükségünk van egy új beszerzésére, ami megfelelő teherbírással bír és ki tudja szolgálni a vendégeinket. Próbáltuk előre meghatározni, hogy a felhasználandó alapanyagoknak mekkora kapacitású hűtőre van szüksége, de az is kiderült, hogy szükségünk lenne további mélyhűtő beszerzése az alapanyagok tárolására.

Az igényeket folyamatosan felmértük és nagyon hamar bebizonyosodott, hogy a süteményeink és édességeink körét bővítenünk kell. A tavalyi évben helyben készített pitéket és a helyben kisütött zirci Horváth Pékség réteseit árultuk, azonban ennél sokkal nagyobb volt a kereslet a süteményekre, így sokszor nem tudtuk megfelelő mennyiséggel kiszolgálni vásárlóinkat. Idei évben leszerződünk egy Tapolca-Diszeli vállalkozással, aki további süteményekkel bővíti a kínálatunkat, ehhez azonban elengedhetetlen egy süteményes hűtő, amiben nem csak hűteni, de elegánsan, gusztusosan meg is tudjuk mutatni a kínálatot a vendégeink részére.

 

Ahhoz, hogy minél egyedibb ételeket tudjuk elkészíteni az idei évtől saját készítésű hamburger húspogácsával készülünk.

Mindamellett, hogy a falatozóban tevékenykedünk, a tavalyi év sok lehetőséget adott rendezvényeken való kitelepülésekre, valamint céges, üzleti rendezvények catering szolgáltatására is. Ebből kifolyólag merült fel bennünk pár új eszközbeszerzési igény, mivel a tavalyi évben ezeknek a kitelepüléseknek, rendezvényeknek az eszközhátterét minden esetben bérleménnyel kellett megoldanunk. A korábban említett sátorok és ital melegentartók beszerzése itt is nagyban csökkentené a helyszíni kitelepülés költségeit, valamint a kürtöskalács sütővel bővíteni tudnánk a kínálatunkat. A chafingeket pedig a catering lebonyolításánál tudnánk használni. Az hűtős utánfutó szintén mindkét esetben nagy segítség lenne az ételek és italok megfelelő hőmérsékleten tartása miatt.

BESZÁLLÍTÓ PARTNEREINK

bottom of page